Why so cheap?

Laatst was ik met een vriend aan het praten over dat hij mensen die bezig zijn met persoonlijk ontwikkeling uitnodigde voor een seminar en dat meeste zijn uitnodiging afsloegen zodra ze hoorde dat het geld kostte of op een tijdstip was dat ze niet goed uitkwam. Er was maar een kleine groep die werkelijk wilde meegaan. Dit zette mij aan het denken, want ik heb het ook meegemaakt dat ik mensen meevroeg naar evenementen of zelfs doodgewone feesten en zodra ze horen dat ze geld moeten betalen dan willen ze gelijk niet meer terwijl anderen ja zeggen voordat je zelf je zin kan afmaken.

Wat is het verschil tussen deze twee groepen mensen? In het geval van die vriend van mij was het duidelijk dat beide groepen dezelfde soort doelen voor zichzelf hadden opgesteld, dus daar lag het probleem niet. We zouden kunnen zeggen dat het te maken heeft met geld en tijd, maar naar mijn mening kijken we dan niet diep genoeg.

Ik denk dat mensen tegenwoordig geen differentiatie meer kunnen maken tussen nutteloos geld uitgeven en investeren in zichzelf. We zijn zo erg bezig met geld vergaren en in ons bezit houden dat we vergeten dat geld slechts een middel is om iets te kopen of gedaan te krijgen.

Naast het niet kunnen differentiëren tussen uitgeven en investeren  is het voor mensen tegenwoordig ook moeilijk om in zichzelf te investeren. Ze geloven niet dat ze de doelen die ze voor zichzelf hebben opgesteld kunnen bereiken en hebben daardoor een innerlijk weerstand die ze weerhoud van het investeren van geld en tijd erin. Dit klinkt als een grote generalisatie, maar als je erover nadenkt is het heel logisch.

Stel je voor dat je een product zou kunnen kopen wat met 100% zekerheid ervoor zou kunnen zorgen dat je al je doelen behaalt binnen een korte tijd zou je er dan geld en tijd voor over hebben? You probaly would!

Do what you alway’s do and get what you alway’s get!

Ben je niet tevreden met waar je bent dan is het tijd voor een verandering. Begin te investeren in jezelf. Heb je niet het zelfvertrouwen om dit te doen dan zijn hier wat tips.

  1. Begin met kleine wekelijkse doelen (vb. 3x per week fitnessen, 2 bladzijdes per dag lezen etc.).
  2. Vier zelfs je kleinste overwinningen. Door dit te doen creëer je een positieve feedback loop ( Hier zal ik het ooit eens in een  andere blog over hebben.) en groeit je behoefte om uitdagingen aan te gaan.
  3. Vraag jezelf bij alles wat je koopt of doet af hoe het je kan helpen.
  4. Neem een mindstate aan waarbij je heilig gelooft dat 0,00001% verbetering nog steeds verbetering is.

Ik hoop dat dit een ander perspectief biedt voor de mensen  die hier moeite mee hebben en je verder kan helpen op je pad naar succes. Dit was het voor vandaag  I’m out!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s