Waardeer je pad meer dan de BS die je tegenkomt!

Persoonlijke ontwikkeling is niet altijd even makkelijk. Wanneer jij als persoon veranderd zal dit effect hebben op andere mensen in je leven. Niet iedereen is even blij daarmee, want verandering betekend aanpassen en aanpassen betekend moeite. Een fenomeen dat vaak voorkomt is dat mensen je proberen terug te stoppen in een hoekje.  De mensen die weerstand bieden tegen je verandering kun je in twee categorieën plaatsen. De mensen die voordeel hebben bij de oude ‘jij’ en de mensen die zelf niet willen veranderen.

De mensen die voordeel hebben bij de oude ‘jij’ hoeven er niet bewust van te zijn dat ze je weerstand bieden. Voor hun is het net een reflex die uitgevoerd wordt zonder erover na te denken dit kan tot frustratie leiden, maar besef dat het niet hun schuld is. Hiernaast heb je ook degene die het bewust doen.

De tweede categorie weerstandbieders zijn de mensen die zelf niet willen veranderen. Ze zien dat je ergens mee bezig bent en het herinnert ze bewust of onbewust aan de tekortkomingen in hun eigen leven.

Dit soort weerstandbieders bewegen vaak uit lager bewust denken. Met lager bewust denken bedoel ik dat het grootste gedeelte van de gedachte die ze hebben herhalingen zijn van oudere gedachten. Zodra iets veranderd in je leven kunnen deze gedachten zich niet meer geleidelijk herhalen waardoor er meer energie nodig is om alles te verwerken.

Het kan zijn dat de mensen die je weerstand bieden je vrienden, kennissen of zelf familie zijn. Het kan dus ook gebeuren dat als resultaat van jezelf persoonlijk ontwikkelen je vrienden verliest of reputatie schade ondergaat, maar is dit het niet waard als jij jouw doel in het leven, hetgene waar jij voor aarde bent gezet kan volbrengen?

Omdat het al moeilijk genoeg is om te veranderen zonder dat de mensen om je heen zeggen dat je het niet kan heb ik hier een paar simpele adviezen gezet die van pas kunnen komen.

  1. Ga om met mensen met die je steunen in je verandering. Dit soort mensen handelen vaak ook vanuit hoger bewust denken, dus je zal in de toekomst nog veel van hun kunnen leren.
  2.  Praat niet over je verandering met mensen waarvan je weet dat ze weerstand bieders zijn.
  3.  Als je koppig bent en advies 2 niet wil opvolgen leer dan gesprekken te reframen zodat weerstand bieders jouw verandering vanuit een ander perspectief kunnen bekijken en zo misschien zelfs hun denken naar een hoger niveau kunnen tillen.

Mensen waardeer je pad in je leven meer dan de problemen die je tegen komt en geeft niet op blijf erop en het zal je vormen op manieren waarvan geen besef hebt.

Dit was Rocks I’m out.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s