Nooit meer snoozen ontwerp je ideale ochtend!

De handelingen die je in de ochtend verricht kan het ritme van de hele dag bepalen, dus is het belangrijk om de goede stappen te ondernemen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier om dit te doen, maar het leek mij leuk om mijn stappen op te schrijven zodat jullie een idee krijgen van hoe je, je eigen stappen kan verzinnen en inzicht kan krijgen op hoe je, je handelingen in de ochtend kan evalueren.

Stap 1: Voorbereiding

-Maak een to do/ not to do lijst de dag ervoor
-Zorg dat je ontbijt keuze van tevoren vast staat en in huis hebt zodat je niet naar de supermarkt in de ochtend hoeft te gaan.
-Koop een wekker zonder snooze en zet hem op een afstand waarvan je moet lopen om uit te zetten.
-Zet een klok in je badkamer zodat je besef hebt van de tijd die je er doorbrengt

Stap 2: Blijf bewust van je waarom
Zet bijvoorbeeld een foto of een voorwerp naast je bed dat je gelijk herinnerd waarom je WILT i.p.v.  moet opstaan. Positieve motivatie werk altijd beter dan negatieve motivatie ook al zijn ze beide effectief.

Stap 3: Begin de dag met wat ‘mij’ tijd.
Sta minimaal een uur eerder op dan nodig is, zodat je met rust je dag kan beginnen. Doe iets in deze tijd waarvan je echt geniet. Stap drie wordt dan je ‘waarom’ voor stap twee. Dit werkt het beste als het iets is wat je meer wilt doen dan slapen.

Stap 4: Elimineer activiteiten uit je schema die je lijst in gevaar brengen.
Televisie kijken, youtube filmpjes bekijken, E-mail e.d. Zodra elimineren niet een optie stel het op z’n minst uit totdat je in een ritme zit voor je dag.

Stap 5: Plaats je zelf zo snel mogelijk in een omgeving waar je het meest productief bent.
vb. Bibliotheek, je kantoor, atelier, studio etc.

Hier zijn de stappen die ik op het moment hanteer voor een productieve ochtend. Zodra ik afwijk van deze stappen zijn mijn dagen vaak chaotisch en heb ik vaak geen gevoel van voldoening aan het einde van de dag. Zoek je eigen stappen d.m.v. deze stappen als een leidraad te nemen en succes!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s